• PRO TV
  • Actorul Toma Cuzin - din Fierbinti, la Cannes

Actorul Toma Cuzin - din Fierbinti, la Cannes

Actorul Toma Cuzin - din Fierbinti, la Cannes

Actorul Toma Cuzin, impreuna cu regizorul Corneliu Porumboiu si echipa filmului Comoara se vor intalni cu publicul din Bucuresti la premiera nationala a peliculei selectionate la Cannes, sambata, 30 mai, ora 19.30, la Cinema Studio, la Avanpremiera Les Films de Cannes à Bucarest. Primita entuziast de critica internationala la Festivalul de la Cannes, unde a avut premiera mondiala in sectiunea Un Certain Regard, Comoara este o comedie inspirata de povestea adevarata a unor cautatori de comori impatimiti. Corneliu Porumboiu, actorii si echipa filmului vor raspunde intrebarilor spectatorilor la final. 

Toma Cuzin despre rolul sau din Comoara: „Este un personaj total diferit de tot ce-am jucat pana in prezent. O abordare unica, o alta energie, un personaj ceva mai introvertit. Mi-a fost destul de dificil, dar pana la urma sunt sigur ca a iesit ceva frumos”.

„Comoara confirma inteligenta si virtuozitatea scriiturii lui Porumboiu, un cineast care acorda cea mai mare importanta cuvintelor si sensurilor acestora”, noteaza cronicarii ARTE in corespondenta de la Cannes. Revista franceza „Les Inrockutibles” descrie filmul ca pe o „minunata fabula despre Romania de azi, o frumoasa demonstratie a umorului tipic romanesc”.

In cadrul Avanpremierei Les Films de Cannes à Bucarest (29 mai – 4 iunie, Cinema Studio), va fi proiectata si o selectie de scurtmetraje romanesti din Romanian Short Waves, program inclus in sectiunea ne-competitiva Short Film Corner a Festivalului de la Cannes. Peste 30 dintre filmele care au avut premiera mondiala zilele acestea la Cannes vor fi aduse pentru prima data publicului din Romania, intre 23 si 29 octombrie, la cea de-a sasea editie Les Films de Cannes à Bucarest. Ca o avanpremiera la editia din toamna, intre 29 mai si 4 iunie, o selectie de filme de Cannes va rula la Cinema Studio.

Anul acesta, organizatorii Les Films de Cannes à Bucarest isi propun sa pregateasca festivalul din toamna impreuna cu spectatorii sai. Acestia pot vota, pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro, afisul pe care-l considera cel mai potrivit, precum si a treia sala de proiectie, pe langa cele stabilite deja, Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni