• PRO TV
  • Cu o avere de zeci de milioane de dolari, Kygo, headliner la festivalul UNTOLD 2022, este un artist modest

Cu o avere de zeci de milioane de dolari, Kygo, headliner la festivalul UNTOLD 2022, este un artist modest

Cu o avere de zeci de milioane de dolari, Kygo, headliner la festivalul UNTOLD 2022, este un artist modest

Nu e doar un DJ ori un producător talentat, e un artist complet! Cu sound-ul tropical house și cu instrumentul preferat - pianul, norvegianul Kygo a reușit să transforme fiecare apariție live într-o experiență unică, autentică. 

A debutat ca bedroom DJ, după care a lansat o versiune remix pentru o piesă semnată Ed Sheeran , iar în 2013 a trecut la următorul nivel, devenind un nume în circuitul de festival. Versiunea artistului norvegian pentru single-ul “I See Fire” a marcat un record pentru un remix – a fost ascultată de 33 de milioane de ori pe platforma SoundCloud, iar pe YouTube are un număr de 98 de milioane de accesări. 

În 2014, Kygo și-a lansat primul single, “Firestone”, o colaborare cu artistul australian Conrad Sewell, iar la final de 2015 a stabilit un record absolut - un miliard de accesări pe Spotify, pentru ca un an mai târziu să ajungă la 2 miliarde de stream-uri.  

Kygo a fost primul producător din genul house care a fost invitat ca artist la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Vară din Rio, în 2016.  

Pentru un artist cu o avere estimată la peste 30 de milioane de dolari, e un tip discret, una dintre cerințele adresate organizatorilor de festivaluri fiind aceea ca la aeroport să nu fie întâmpinat de cineva care să poarte un afiș pe care să scrie “Kygo”. 

Adoră fructele prospete, mai ales căpșunile și afinele, iubește mâncarea mexicană și libaneză, legumele, ciocolata neagră, batoanele proteice și guma de mestecat. 

Kygo este pasionat de jocul de ping-pong, o astfel de masă aflându-se pe lista de solicitări către organizatorii de evenimente. 

La fiecare eveniment la care participă, din respect pentru țara care găzduiește festivalul, urcă pe scenă cu drapelul național. În anul 2018, pe scena festivalului UNTOLD, Kygo a purtat tricoul echipei naționale a României. 

Numele său de scenă a apărut din întâmplare; în perioada liceului utiliza o platformă de digital learning, user-ul fiind creat automat prin combinarea unor silabe din numele său real Kyrre Gørvell-Dahll: “Ky” și „Go”. A fost combinația perfectă pentru un nume de scenă, fiind ușor de pronunțat. 

Artistul născut în Singapore și crescut în Norvegia și-a lansat în 2013 primul single, “Epsilon”, cu un label din România, Ensis Records. 

Kygo este unul dintre artiștii lumii care se implică în diverse acțiuni caritabile, în anul 2016 a donat din încasări suma de 50.000 de dolari pentru o organizație din Uganda care luptă pentru drepturile minorităților. 

Vom dansa pe muzica lui Kygo în această vară în mainstage-ul festivalului UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, care va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 4-7 august 2022. Mai multe informații, precum și abonamentele la festival sunt disponibile pe untold.com.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni