• Emisiuni
  • Las Fierbinți
  • Interviu cu Costi Diță, Giani din Las Fierbinți: ”Dacă nu eram actor, mi-ar fi plăcut să lucrez în armată”

Interviu cu Costi Diță, Giani din Las Fierbinți: ”Dacă nu eram actor, mi-ar fi plăcut să lucrez în armată”

Interviu cu Costi Diță, Giani din Las Fierbinți: ”Dacă nu eram actor, mi-ar fi plăcut să lucrez în armată”

Este poate cel mai imprevizibil personaj din Las Fierbinți, iar telespectoarii l-au îndrăgit de la primul sezon, din 2009. Cum este însă Giani în viața reală, ce aspirații are și cum își petrece timpul cu familia? Într-un interviu exclusiv, Costi Diță ne vorbește despre rolul care îi aduce o mare satisfacție, dar și despre viața personală. 

Ai o mulțime de fani, datorită rolului tău și nu numai. Care este cel mai tare compliment pe care l-ai primit de la un fan? Ce te întreabă cel mai des?

Cel mai tare compliment e simplu: când văd că un om se bucură să mă întâlnească, asta chiar înainte să spună ceva, deja știu că mi-am făcut treaba ca actor. Dacă văd că se luminează fața omului când mă vede, ăsta e cel mai tare compliment cumva. Îmi dă o energie bună când se întâmplă asta.

Cel mai mult mi-a rămas în minte că mi-a spus un om după BD ați venit voi. Ăsta e cel mai tare compliment, wow, adică BD fiind acolo sus. Sunt tăticii, cei mari. Cineva să spună asta...e un compliment major. 

Te-ai gândit vreodată cum ți-ar plăcea ție să se încheie serialul? Adică, dacă ți-ai lăsa imaginația să zboare, cum ar fi viața personajului tău în ultimul episod?

Chiar nu m-am gândit niciodată, nu m-am dus pe această direcție. Dar, dacă îmi pun problema acum, aș vrea ceva mare. Explozie, să arunce lumea în aer. Văd ceva major, să se încheie cu artificii și demențe, nu vreau ceva liniștit.

Ce ți-ar fi plăcut să faci, dacă nu erai actor?

Mi-ar fi plăcut să lucrez în armată. Știu că pare că nu are nicio legătură cu ceea ce fac. Nu am putut face armata, pentru că eram în facultate. Dar m-au chemat la recrutare, am trecut prin tot testul, știu că de când am intrat erau acolo soldați care îți spuneau unde te-ai potrivi. Mie mi-au spus la jandarmi. Am doi unchi, amândoi sunt în armată. Ceva îmi place la asta, disciplina, te ordonează, te învață strategie. Mi-ar fi plăcut, desi nu știu cum ar fi fost în realitate. 

Perioada asta de pandemie a afectat mult domeniul acesta, al artelor. Cum ai resimțit-o/ o resimți tu?

Nu ai cum să nu resimți perioada, dispar spectacole, stand-up, teatru, manifestări publice. Acum inclusiv la filmări totul devine mai complicat. Arta ar trebui să primească sprijin, dar într-adevăr economic e o situație complicată în România. Eu mă bucur că am reușit să filmăm pentru serial. Dar am văzut și partea beneficăm- timp mai mult petrecut cu familia.

Este ceva ce ai învățat nou în această perioadă? Ți-ai făcut un hobby sau ceva de genul...?

Am avut treabă pe acasă, sunt un meserias decent. Am mers mult pe zona de construit, renovat casa etc. Acum că am luat o pauză cu asta, descopăr zona de online. Am realizat că e o zonă în care mi-ar plăcea să acționez. Și au apărut diverse idei cu fratele Bobo. E fain pentru că online ai o libertate de a te duce în absolut toate direcțiile.

Care este activitatea ta preferată în familie ?

În pandemie am avut mai mult timp de petrecut alături de familie. Am realizat cât apreciază copiii faptul că sunt acasă. În mod normal, făra să vrem, și nu doar în cazul meu, alergăm în stânga și în dreapta, iar uneori familia are de suferit. Dar în perioada asta am văzut cât se bucură ai mei că stau acasă. Mai nou, activitatea preferată e ca seara ne așezăm în jurul mesei și luăm un joc la întâmplare. Monopoly sau Nu te supari frate, de exemplu. Am încercat să creez un soi de program, la finalul zilei să existe acest moment în care stăm împreună și jucăm un joc. Înainte, activitatea preferată era să ne urcăm în mașină și să vizităm ceva în România. Pentru că sunt foarte multe locuri frumoase în Românica noastră. Îmi plăcea mult, dar evident, am renunțat pentru că… pandemie.

La ce filme și seriale se uită un actor zilele astea?

O perioadă am intrat pe zona asta de anime-uri, pentru că sunt idei, concept interesante. Am avut o perioadă în care am văzut vreo 5 seriale de acest gen, având timp. Eu mă uit la diverse genuri de filme, în funcție de stare. Spre exemplu, în ultima vreme am văzut Tom Segura Stand up, Povestea unui campion, 300, Joe Rogan, Godzilla, Oglinda neagră, Evadare din Alcatraz… foarte diverse.

Ți-ai dorit vreun rol pe care încă nu l-ai primit?

Sincer aș vrea să joc ceva în zona de super erou, dar nu tip Hollywood, ci ceva autohton. Și mă gândeam la un super erou – Dobre, care e inginer șef pe șantier. Și pleacă în excursie cu soția și copiii la Centrala Nucleara de la Cernavodă. Și cum merg pe holuri, el se pierde de grupul de turiști. Și face stânga pe o ușă, e întuneric, dar ceva luminează verde în cameră. Ia bucățica ce strălucește și o pune în buzunar. Pleacă acasă și obține puteri și de aici dezvoltam. Uite, ceva de genul ăsta mi-ar plăcea. E rolul pe care îl aștept. 

Dacă ar fi să te poți întâlni cu tine cand erai la început de carieră, ce ți-ai spune? Un sfat sau o concluzie despre viață, la care ai ajuns acum…

Sunt în perioada asta în care mă tot gândesc la faptul că sunt valabile toate lucrurile astea despre care spunem că sunt clișee. Vorbe de genul cu răbdarea treci și marea. Esti tentat să zici clișeu, dar e foarte adevărat. Mi-aș spune așa: continuă să mergi înainte și fă asta chiar dacă nu ești sigur că o să fie bine. În loc să te întrebi, fă pașii, mergi înainte! 
 

Actorul Costi Diță are 40 de ani, este tatăl a doi băieți, unul de 10 și altul de 5 ani. Soția sa, Oana Raluca este actriță și profesoară la UNATC.

Costi Diță este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, a jucat în peste 20 de filme și în numeroase spectacole la Teatrul de Comedie, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Bulandra. 

Din 11 februarie, îl poți urmări pe Costi Diță într-un nou sezon al emisiunii ”Pe Bune!?”, unde face echipă cu Bobonete şi cu Natanticu. 

Sezonul 18 al serialului Las Fierbinți a debutat marți, 2 februarie, pe PRO TV. Urmărește episodul 1 pe protvplus. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Las Fierbinți

Articole pentru emisiune Las Fierbinți

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni